Συνάντηση κλιμακίου Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους του ΣΕΑΕΦΚ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΣΕΑΕΦΚ) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν η Γραμματέας της ΚΟ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας κ. Τόνια Αντωνίου και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ από την πλευρά του Δ.Σ. του ΣΕΑΕΦΚ ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Μπαρδής, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Προκόπης Φωτεινόπουλος και το Μέλος, κ. Χάρης Λευκιμιάτης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΑΕΦΚ παρουσίασαν το έργο που προσφέρουν στο πεδίο της αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, ενώ τόνισαν ότι οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους, αποτελούν σαφή αναγνώριση των πάγιων και διαρκών αναγκών που καλύπτουν. Επισήμαναν, ωστόσο, ότι η πρόσφατη ανανέωση αυτών των συμβάσεων έως 31-10-2022, που θεσπίστηκε με τον ν. 4940/2022, κρίνεται ιδιαίτερα σύντομη, γιατί δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του εν εξελίξει έργου αποκατάστασης των ήδη πληγεισών περιοχών, ούτε συνυπολογίζει το πρόσθετο έργο που προκύπτει από τις πυρκαγιές της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Πέραν τούτου δε διαφαίνεται να υπάρχει στην Κυβέρνηση η πολιτική βούληση για μια σοβαρή ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών με μόνιμο προσωπικό, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εξειδίκευση των στελεχών αυτών.

Η αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο πεδίο της αποκατάστασης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές και δεσμεύτηκε να αναδείξει περαιτέρω τα δίκαια αιτήματα του ΣΕΑΕΦΚ, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.


Πηγή

Leave a Reply