Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση την πιο κρίσιμη ώρα

Για την ενεργειακή κρίση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία αναζήτησης λύσεων και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις

Η απόφαση του πρωθυπουργού εδράζεται τόσο σε λόγους θεσμικής τάξης όσο και πολιτικής σταθερότητας, σε μια Ευρώπη που γνωρίζει και θα γνωρίσει πρωτοδοκίμαστους κλυδωνισμούς, όσο διαρκούν οι επάλληλες διεθνείς κρίσεις τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας.

«Η απλή αναλογική, κατά τα ειωθότα, θα αφήσει τη χώρα για ικανό χρονικό διάστημα με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος στην εποχή που ζούμε είναι απόλυτα συμπιεσμένος και κάθε αδράνεια μπορεί να αποβεί μοιραία, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο εξωγενών προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση την πιο κρίσιμη ώρα, όπως δυστυχώς συμβαίνει εσχάτως σε αρκετές παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις» πρόσθεσε.

Επισημαίνει ότι για την ενεργειακή κρίση η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία αναζήτησης λύσεων και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι τελικά θα έχει σύντομα στη διάθεση της πρόσθετα εργαλεία και μέσα για το χειμώνα που έρχεται. «Η στήριξη θα συνεχιστεί, όσο διαρκούν τα προβλήματα» προσθέτει.

Σε ερώτηση για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον χειρισμό της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου ο κ. Οικονόμου δηλώνει: «Έχω διευκρινίσει ότι σε ένα σκέλος των κατηγοριών, για τις οποίες παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο ο κ. Παπαγγελόπουλος, στις αρχικές ανακοινώσεις υπήρξε αστοχία. Ο κ. Παπαγγελόπουλος όμως -στον οποίο ο κ. Τσίπρας επί σειρά ετών είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και η Νovartis. Και να αναλογιστεί κανείς ότι ο κ Παπαγγελόπουλος δεν είναι ο μόνος στενός συνεργάτης του, που η δικαιοσύνη παραπέμπει σε ειδικό δικαστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπουργό του που ήταν αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ. Δηλαδή για δύο τομείς που συνδέονται στενά με την ποιότητα της δημοκρατίας μας, το κράτος δικαίου και την ενημέρωση, δύο στενοί συνεργάτες του κ Τσίπρα, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν παραπεμφθεί από τη δικαιοσύνη στο ειδικό δικαστήριο».

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει ότι σπανιότατα ευδοκιμούν και είναι δυσκίνητες. «Σήμερα, εν μέσω ενός παγκόσμιου τυφώνα κρίσεων, δεν είναι καιρός για δισταγμούς, κωλυσιεργίες και μικροκομματικές στρατηγικές. Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτη υπευθυνότητα και ιστορική συναίσθηση, διεκδικεί καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά για να προχωρήσουν τη ζωή τους, όπως αυτοί θέλουν. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο τακτικισμών και στρατηγικών που υποτάσσουν το εθνικό συμφέρον στο κομματικό» συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply