Κοινή δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη και Χάρη Δούκα με αφορμή τις παλινωδίες της ΔΕΗ για την κατάργηση της μοριοδότησης εντοπιότητας σε προσλήψεις στα Δωδεκάνησα

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας, με αφορμή τις σφοδρότατες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου και την τελική αναδίπλωση της ΔΕΗ από την απόφαση κατάργησης της μοριοδότησης εντοπιότητας σε προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί για την περιοχή της Δωδεκανήσου, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021, με κοινή Αναφορά τους οι αρμόδιοι Τομεάρχες-βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής (Γ. Αρβανιτίδη, Ε. Λιακούλη και Γ. Μουλκιώτης) προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετέφεραν την αγανάκτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου σε σχέση με την αδικία σε βάρος της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου για το θέμα της απλής μοριοδότησης της εντοπιότητας και όχι της απόλυτης πρόταξής της, ως προϋπόθεση για την σχετική πρόσληψη σε προκήρυξη της ΔΕΗ προς κάλυψη θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες της στο νησί.

Παρά τις αρχικές υποσχέσεις που δόθηκαν, πριν από έναν περίπου χρόνο περί τήρησης του κριτηρίου της εντοπιότητας, αλλά και παρά την συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των ασφαλιστικών μέτρων και της αγωγής που κατατέθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ρόδου που συζητήθηκε μόλις στις 23 Ιουνίου, επί της ουσίας η ΔΕΗ προχωρούσε τις διαδικασίες προσλήψεων για τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αθετώντας τις τότε δεσμεύσεις της και με αυθαίρετες ενέργειες και ερμηνείες δρομολογούσε προσλήψεις στη Ρόδο «καταργώντας» το κριτήριο της εντοπιότητας.

Η ΔΕΗ και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Στάσσης αγνοούσαν μέχρι σήμερα επιδεικτικά τα αιτήματα και τις ομόφωνες αποφάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, των τοπικών κοινοτήτων Κατταβιάς και Σορωνής περί πρόταξης του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις της ΔΕΗ στους σταθμούς παραγωγής της Ρόδου και καταπατούσαν προϋπάρχουσες συμφωνίες και δεσμεύσεις της Επιχείρησης με την τοπική κοινωνία.

Οι αντιφάσεις της ΔΕΗ μάλιστα και οι αυθαίρετες ερμηνείες δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν την στιγμή κατά την οποία στις πρόσφατες προσλήψεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη αναφερόταν ρητά στην προκήρυξη πως «οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα κατατάσσονται σε πίνακες κατά ειδικότητα με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας» ενώ για τη Ρόδο δεν ειδοποιήθηκαν ακόμα οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού υποψήφιοι για τις θέσεις, οκτώ από τους οποίους έχουν ήδη εκπαιδευτεί και μετακομίσει με τις οικογένειές τους στην Κατταβιά. Ενώ στην Κάρπαθο από τις 13 κενές θέσεις η ΔΕΗ επιχειρεί να προσλάβει 13 εργαζόμενους επίσης εκτός νησιού.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατακραυγή, για την μη τήρηση του κριτηρίου της εντοπιότητας, η ΔΕΗ αναγκάστηκε τελικά να αναδιπλωθεί σήμερα καλώντας την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη πρόσληψης τους Ροδίτες υποψήφιους.

Οι υπεύθυνοι αυτής της παλινωδίας είναι εκτεθειμένοι για τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη των ακριτών μας;

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά».


Πηγή

Leave a Reply