Ανδρουλάκης: «Στόχος μου είναι να γίνουμε κόμμα των νεότερων γενεών»

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: «Αντί να υπάρξει μία πολιτική που αντιμετωπίζει την τούρκικη προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, ότι «κατανοούμε τις φοβίες της Τουρκίας για την τρομοκρατία».

Κάλεσμα να ανασυνταχθούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ,προκειμένου όπως είπε, «το κόμμα να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές» έκανε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στον «Κήπο του Λαού».

«Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας να κάνουμε ξανά ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία, ένα ΠΑΣΟΚ λαϊκό κίνημα, ένα ΠΑΣΟΚ που θα αγωνιά και θα αγωνίζεται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνουμε , ένα κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας , του δημοκρατικού σοσιαλισμού που θα μπορεί σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό να αποδεικνύει με τον πολιτικό του λόγο, ότι έχει γυρίσει σελίδα. Είναι λοιπόν στόχος μου τα δικά σας παιδιά και εγγόνια να ξαναοργανωθούν στη δημοκρατική παράταξη και όπως το 1974 να γίνουμε το κόμμα των νεότερων γενεών. Για να έρθουμε στις επόμενες βουλευτικές κεντρικές εκλογές, μία επιλογή προόδου, συνέπειας , μία επιλογή αξιοπρέπειας. Όποτε και αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές να είστε σίγουροί ότι θα είμαστε νικητές» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι: «Αντί να υπάρξει μία πολιτική που αντιμετωπίζει την τούρκικη προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, ότι «κατανοούμε τις φοβίες της Τουρκίας για την τρομοκρατία». Μα στην Τουρκία δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που καταδικάζει όλη η Ευρώπη και που έζησε η Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου. Ο Ερντογάν, όπως κάθε αυταρχικός ηγέτης, βαφτίζει εχθρό του έθνους και τρομοκράτη όποιον έχει διαφορετική άποψη γι’ αυτόν. Ο Ντερμιτάς, ο Καβαλά, δημοσιογράφοι είναι ακόμη φυλακή. Αυτό το αφήγημα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης. «Η σημερινή ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ του πληθωρισμού Ιουνίου ύψους 12,1% επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον εκτός ελέγχου» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ και την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. «Δεν υπάρχουν λεφτά λέει ο κ. Μητσοτάκης αλλά κάνει πρωταθλητισμό με τον κ.Τσίπρα ποιος θα διορίσει περισσότερους μετακλητούς» σχολίασε.

«Ο Ελληνας δίνει το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματός του για το ενοίκιο. Από πέρυσι το καλοκαίρι έχω θέσει στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών. Τα σπίτια αυτά δεν χαρίζονται. Δίνονται όμως με χαμηλό κόστος σε νέα ζευγάρια για να ξεκινήσουν τη ζωή τους και σε ανθρώπους με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Γιατί αυτό το κάνει η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία και δεν το κάνει η Ελλάδα; 26.000 κατοικίες στο Ταμείο Ανάκαμψης έβαλαν οι Πορτογάλοι, 20.000 οι Ισπανοί, 10.000 οι Ιταλοί, 100 η ελληνική κυβέρνηση. Και έρχεται ο κ. Τσίπρας και κάνει εκδήλωση προχθές. Οταν επί της εποχής του ξεκινάει το πρόβλημα. Η κλιμάκωση του κόστους ζωής στα ενοίκια ξεκινάει το 2015 με την αύξηση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Μηδέν βρήκε το κοινωνικό απόθεμα κατοικίας, μηδέν το παρέδωσε. Και έρχονται κατόπιν εορτής να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες»σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στον ιαπωνικό λαό για τη δολοφονία του Σίνζο Αμπε, του μακροβιότερου δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Την ίδια ώρα σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα και την εκλογολογία των τελευταίων ημερών είπε ότι «καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση θέατρο του παραλόγου».

«Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές και αντί οι υπουργοί του να ασχολούνται με την ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνικό λαό, μαζεύουν ψήφους στις περιφέρειες τους. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές, αλλά οι βουλευτές του δίνουν ημερομηνίες από τα τηλεπαράθυρα. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές, αλλά κάθε μέρα ανακοινώνει υποψήφιους και υποψήφιες από το πρωθυπουργικό γραφείο» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ανδρουλάκης.

Από τα «βέλη» του κ. Ανδρουλάκη δε ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους είπε ότι τους ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».

«Δεν είμαστε ένα μικρό κόμμα του κέντρου, όπως κάποιοι φιλοδοξούν. Πρέπει λοιπόν αυτό το κόμμα να μεγαλώσει, να ισχυροποιηθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε την παρέα του κ. Τσίπρα να νέμεται τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μία παρέα η οποία λειτουργεί με μόνο ενδιαφέρον την εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά,

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «το επιτελικό κράτος, σε όλες τις μεγάλες κρίσεις απεδείχθη επιτελικό χάος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Leave a Reply