Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής – Κίνημα Αλλαγής

Ένα πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επιλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο.

Ο δε αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής -που η Κυβέρνηση έχει επιλέξει-, καλώντας τον κατ’ ουσίαν να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του!

Σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής.


Πηγή

Leave a Reply