Πρωτοβουλία Χαράς Κεφαλίδου για τη βράβευση των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Πρωτοβουλία Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για τη βράβευση των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο αγώνας επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο που γεννήθηκαν είναι κοινός και αφορά κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Έχει διακυβερνητικό χαρακτήρα ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της διαφοράς με το Βρετανικό Μουσείο που τα φιλοξενεί.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια όλοι μπορούμε και οφείλουμε να προσφέρουμε.

Δράσεις όπως αυτή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, που με τη δημιουργία ιστοσελίδας συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των γλυπτών, παρακινούν, υπενθυμίζουν και μας θέτουν όλους σε εγρήγορση, για έναν σπουδαίο εθνικό στόχο.

Με αυτές τις σκέψεις η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τη σπουδαία δράση των μαθητών, που οδήγησε στην απόφαση βράβευσής τους από την ΒτΕ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου στον χώρο του Κοινοβουλίου.

Η σημαντική αυτή περίσταση για όλους, αλλά κυρίως για τα ίδια τα παιδιά, που αναγνωρίζεται η αξιόλογη δουλειά τους, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την συνδρομή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, που ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα έξοδα της μετακίνησης των μαθητών στην Αθήνα.

Η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου, κ. Γιάννη Κυριακίδη και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, για την πολύτιμη προσφορά τους σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τους μαθητές του ΓΕΛ Νευροκοπίου.

Η συνδρομή του Δήμου προσφέρει έναν σπουδαίο συμβολισμό, καθώς δείχνει ότι η Ελληνική Πολιτεία – η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα, τιμά και αναγνωρίζει τις προσπάθειες των αυριανών πολιτών της, αγκαλιάζοντας κάθε δράση που μας κάνει καλύτερους ενεργούς πολίτες, που συμμετέχουν στον δημόσιο βίο του τόπου μας.


Πηγή

Leave a Reply