«ΠΑΣΟΚ και αγρότες μαζί, ξανά στο προσκήνιο» – Κίνημα Αλλαγής

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, το θεματικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τον Πρωτογενή Τομέα, με συμμετοχή του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, νυν και πρώην Βουλευτών, κομματικών στελεχών, εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, επαγγελματικά δραστηριοποιούμενων στον πρωτογενή τομέα και πλήθους κόσμου.

Η Λαρισαία Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της στο συνέδριο, τόνισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σήμερα καταφέραμε τα πανελλαδικά φώτα να στραφούν στον τόπο μας, στη Λάρισά μας, εδώ που χτυπά η καρδιά του αγροτικού κόσμου.

Οι αγρότισσες και οι αγρότες αγωνίζονται εγκλωβισμένοι στη δίνη διαδοχικών αδιεξόδων. Ο Νομός της Λάρισας, η Θεσσαλία, σειρά περιοχών ανά την περιφέρεια, έχει τραυματιστεί από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και την ανεπαρκή αντιμετώπισή τους από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Την ίδια στιγμή, το ενεργειακό κόστος ορθώνεται δυσβάσταχτο, τα έξοδα πολλαπλασιάζονται με τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις. 

Οι τακτικισμοί της Ν.Δ., με τα μπαλώματα “του ποδαριού”, αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, έχω αναδείξει όλα τα εμπόδια που καθιστούν ασύμφορο και ζημιογόνο “Γολγοθά” την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος χρειάζεται σεβασμόριζικέςπαρεμβάσεις και γενναίες πρωτοβουλίες. Είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζεται να “ζητιανεύει” για ψίχουλα.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε πως ο ιδρώτας που χύνεται στην ελληνική γη είναι πολύτιμος, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της πατρίδας μας.

Νοιαζόμαστε για όσους πασχίζουν “με νύχια και με δόντια” να μην εγκαταλείψουν τα χωράφια ή τα κοπάδια τους.

Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πολύπλευρο Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης, με μακρόπνοη πνοή, πάντοτε ρεαλιστικά – τεκμηριωμένα – κοστολογημένα.

Με στοχευμένες δράσεις για πλήρη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιώνκαι εργαλείων, ενεργειακή δικαιοσύνη, απορρόφηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, διασύνδεση με τον τουρισμό.

Με γενναία κίνητρα προσέλκυσης της νέας γενιάς.

Με ένα καινοτόμο πλαίσιο άμεσων συνεργειών, βάσει βέλτιστων διεθνών και ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα “ορθώνει ανάχωμα” στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Όραμά μας, που χρόνια διεκδικούσαμε και μέσα από την αυτοδιοίκηση, είναι η Λάρισα και η Θεσσαλία μας να αναδειχθεί στον 3ο δυναμικό πόλο ανάπτυξης της χώρας , με διακριτή ποιοτική και τεχνολογική, καινοτόμο, μεταποιητική, αγροδιατροφική, οικοτουριστική και πολιτιστική ταυτότητα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. 

Η Θεσσαλία, είναι ένα μεγάλο περιβόλι, που μπορεί να γίνει το περιβόλι του κόσμου.

Κεντρικός στόχος, είναι ο αγροτικός τομέας της Θεσσαλίας, και ιδίως ο αγροδιατροφικός τομέας να κατακτήσει νέας διεθνείς αγορές, να ταυτίσουμε τα θεσσαλικά προϊόντα με τα ποιοτικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και να γίνει επέκταση των πιστοποιημένων προτύπων και στήριξη νέας παραγωγής ποιοτικών Θεσσαλικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που ταυτοποιούνται , μέσω πιστοποιημένων προτύπων.

Το ΠΑΣΟΚ, ήδη ο Ανδρέας Παπανδρέου από ιδρύσεώς μας, διαχρονικά στέκεται με ειλικρίνεια στο πλευρό της αγροτιάς, υλοποιώντας έργα που άλλαξαν τη μορφή της υπαίθρου.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, έχουν πολύ βαθιές ρίζες

Σήμερα ανθίζουν ξανά, με νέο “λίπασμα” ανανέωσης και αναγέννησης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αύριο είμαι αισιόδοξη πως θα καρποφορήσουν πάλι, σε ένα νέο περιβάλλον ασφάλειας, ανθεκτικότητας, περηφάνιας, αξιοπρέπειας, εξωστρέφειας και δημιουργίας για κάθε αγρότισσα και κάθε αγρότη.»


Πηγή

Leave a Reply