«Οι μονομερείς ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, αντί να τα επιλύουν» – Κίνημα Αλλαγής

Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια, είχε στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης στις εν λόγω συναντήσεις υπογράμμισε τη σημασία του δημόσιου Πανεπιστημίου ως πυλώνα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας και αφού άκουσε τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες που πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, προκρίνοντας  τον ώριμο διάλογο για τις όποιες αλλαγές χρειάζονται.

Στις συναντήσεις πλαισίωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, και η βουλευτής και υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων. Για εμάς το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας ισχυρός πυλώνας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Οι όποιες αλλαγές χρειάζονται και σε διοικητικό επίπεδο πρέπει να είναι προϊόν ενός ώριμου δημόσιου διαλόγου και όχι μονομερών ενεργειών από το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να επιλύουν χρόνια προβλήματα, τα πολλαπλασιάζουν.


Πηγή

Leave a Reply