«Με σεβασμό και συναίσθηση της θυσίας τους, τιμούμε σήμερα όλους όσοι με τον αγώνα τους και τη ζωή τους απελευθέρωσαν τον τόπο μας» – Κίνημα Αλλαγής

Με αφορμή την επέτειο των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας από τις κατοχικές βουλγαρικές δυνάμεις, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η 1η Ιουλίου 1913 είναι, στη μνήμη και την καρδιά των δραμινών, η μέρα που άλλαξε την ιστορία τους.

Τη μέρα αυτή ο δραμινός λαός, που χρόνια βρισκόταν κάτω από τον βουλγαρικό ζυγό και είχε υποστεί τα πάνδεινα, που είχε συνυπάρξει με άλλους λαούς διαφορετικής εθνικής προέλευσης χωρίς να χάσει ποτέ την εθνική του ταυτότητα, έγραψε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, με γενναιότητα και πάθος αγωνίστηκαν για τη υπεράσπιση της ελευθερίας τους. Αγωνίστηκαν για να προσφέρουν σε αυτούς και τα παιδιά τους μια ελεύθερη ζωή, μια εθνική και πολιτισμική ταυτότητα.

Σήμερα, με τα «Ελευθέρια», εμείς, οι απόγονοι αυτών των ηρώων, με σεβασμό και συναίσθηση της θυσίας τους, τιμούμε όλους όσοι με τον αγώνα τους και τη ζωή τους απελευθέρωσαν τον τόπο μας.»


Πηγή

Leave a Reply