H Ευαγγελία Λιακούλη στη Νέα Υόρκη, για την μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει  σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη μεγαλειώδη παρέλαση, για 83η χρονιά, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Η Λαρισαία Βουλευτής συμμετέχει σε αποστολή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ενώ ταυτοχρόνως εκπροσωπεί στους εορτασμούς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, θα έχει την τιμή να λάβει ενεργά μέρος σε σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα της παραμονής της στις Η.Π.Α. αναμένεται να είναι εξαιρετικά πλούσιο, γεμάτο θεσμικές συναντήσεις και επίσημες συνομιλίες με ομογενειακές οργανώσεις, εκπροσώπους του Ελληνισμού της Διασποράς, αλλά και με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. 

Αξίζει, ενδεικτικώς, να σημειωθεί πως η Ε. Λιακούλη θα παραστεί σε δεξίωση – επίσημο δείπνο στο New York Hilton, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, φιλέλληνα Γερουσιαστή κ. Robert Menendez.

Ενόψει της αναχώρησής της για τη Νέα Υόρκη, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, σημείωσε τα εξής:

«Με βαθιά χαρά και περισσή συγκίνηση αποδέχθηκα να συμμετάσχω στην αποστολή της Βουλής στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστώ στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821.

Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να βρεθώ στην καρδιά του ομογενειακού Ελληνισμού της Αμερικής και, γεμάτη εθνική υπερηφάνεια, να σταθώ στο πλευρό των συμπατριωτών μας, ειδικά φέτος που οι εκδηλώσεις αναμένονται μεγαλειώδεις και φέρουν ιδιάζουσα βαρύτητα, καθώς -έπειτα από τους περιορισμούς των τελευταίων ετών ελέω πανδημίας- εορτάζεται με λαμπρότητα η συμπλήρωση 201 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και η εκατονταετηρίδα ίδρυσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μεταφέρω στη βαλίτσα μου, την πλούσια παρακαταθήκη θέσεων, προτάσεων και πεπραγμένων που έχει να επιδείξει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπέρ των Αποδήμων, μαζί με τον δυναμικό “αέρα” αναγέννησης και αλλαγής, που δίνει στη δημοκρατική παράταξη  νέα προοπτική και στη χώρα, νέα ελπίδα. 

Σήμερα, που η κρίσιμη εθνική και δημοσιονομική συγκυρία αβεβαιότητας μαστίζει την Ελλάδα, η εμβάθυνση και ο πολλαπλασιασμός των οδών υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας, ανάμεσα στην “Ιθάκη” και τους σύγχρονους “Οδυσσέες”, ανάμεσα στη μητροπολιτική Πατρίδα και τους εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά και αμφίδρομα, ώστε το Ελληνικό Έθνος να διέλθει και αυτές τις “συμπληγάδες”.»


Πηγή

Leave a Reply