Δήλωση Δημήτρη Διαμαντίδη, Τομεάρχη Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η καθιέρωση της 25ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας ημέρας του ναυτικού από τον IMO (International Maritime Organization) αποτελεί τη συμβολική αναγνώριση του κόπου και της προσφοράς των ναυτικών στη διεθνή κοινωνία, στην παγκόσμια οικονομία και στη σύγχρονη ζωή. Οι άοκνοι και ριψοκίνδυνοι θαλασσοπόροι του σήμερα συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της δημιουργίας και της διατήρησης των θαλάσσιων δρόμων, διασφαλίζουν, με το μόχθο τους, την ευημερία του πλανήτη καθώς συνδέουν τις κοινωνίες μεταξύ τους. Δημιουργούν αδιαλείπτως, με τόλμη, τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις οι οποίες αποτελούν την προϋπόθεση της για την ψυχολογική και πολιτισμική ενότητα της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Πέρα από την καθοριστική συμβολή των πληρωμάτων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και του κόσμου, οι θαλασσοπόροι των καιρών μας είναι οι φορείς της ανεκτίμητης σοφίας των ταξιδιών και των κινδύνων. 

Μία μέρα αφιερωμένη σε αυτούς είναι η ελάχιστη τιμή που τους πρέπει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά, με πράξεις και όχι με λόγια, ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του Έλληνα ναυτικού.


Πηγή

Leave a Reply