Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος για τις πυρκαγιές στον Υμηττό και στον Ασπρόπυργο

Οι δύο τελευταίες φωτιές στον Υμηττό και στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο αποδεικνύουν ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές οι συνέπειες που έχει υποστεί η χώρα μας.

Στον εύκολα προσβάσιμο Υμηττό, σαν να μην πέρασε μια μέρα, ξαναζήσαμε τις τραγικές σκηνές του πρόσφατου παρελθόντος. Την έλλειψη πρόληψης, την καθυστέρηση άμεσης επέμβασης των αεροσκαφών, την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέσων κατάσβεσης..

Στον Ασπρόπυργο, διευρύνθηκε ο πύρινος κατάλογος εργοστασίων. Οι καταστροφές τα τελευταία χρόνια είναι ανυπολόγιστες στη Μεταμόρφωση, στη Λάρισα, στη Σίνδο, στο Ηράκλειο, στο Λασίθι, στην Πρέβεζα, στην Πάτρα, στην Αυλίδα, στο Μενίδι, στην Κορινθία, στα Οινόφυτα, στα Μέγαρα, στη Θεσσαλονίκη..

Τα σοβαρά ζητήματα που τίθενται αφορούν τη μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις, τους προληπτικούς ελέγχους για την πυρασφάλεια αλλά και τον καθαρισμό από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που εκλύονται δηλητηριάζοντας τον αέρα, το έδαφος, τα νερά και τη διατροφική αλυσίδα.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι εθνικής σημασίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυσή του.


Πηγή

Leave a Reply