το ΠΑΣΟΚ σταθερά προσηλωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου – Κίνημα Αλλαγής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Tiny Kox, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας, πραγματοποίησε στη Βουλή ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τον βουλευτή και Τομεάρχη Ανάπτυξης Απόστολο Πάνα και τον Διευθυντή της Κ.Ο. Θανάση Γλαβίνα. Τον κ. Kox συνόδευε, η Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής επαναβεβαίωσαν την σταθερή προσήλωση του κόμματος, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα , στις αρχές της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, όπως τις κατοχύρωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης στην καταστατική του χάρτα το 1950.

Τονίστηκε ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην προάσπιση βασικών αρχών και αξιών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος στην σημερινή ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία, με ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης των αποφάσεών του και ενίσχυσης της συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θεσμού και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του σε μία εποχή που ο πόλεμος ρίχνει και πάλι βαριά τη σκιά του στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θέτοντας εν αμφιβόλω τις σημαντικές κατακτήσεις, τις αρχές και τις αξίες της μεταπολεμικής δημοκρατικής Ευρώπης, ενώ τόνισε και την ανάγκη συζήτησης θεμάτων πολυμέρειας και ενίσχυσης της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, τα οποία αναγκαστικά περιορίστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid 19, αλλά και στο προσφυγικό ζήτημα με αφορμή τον πόλεμο και την επισιτιστική κρίση που προκαλεί.

Συνεχάρη τον κ. Kox για την ανάληψη της προεδρίας ως επιστέγασμα της 20ετούς παρουσίας του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και την κα. Χατζηβασιλείου για την οποία προσέθεσε ότι τιμά με την παρουσία της τον θεσμό και την χώρα μας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προσέφερε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα εντυπωσιακό λεύκωμα με σπάνιες τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής.


Πηγή

Leave a Reply