«Συνέδριο ολικής επιστροφής και ανατροπής» – Κίνημα Αλλαγής

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και έντονα αισιόδοξο, μετά από τα ενθαρρυντικά μηνύματα μαζικής συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, η εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει σημείωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «αυτό μας γεμίζει ευθύνη για την από εδώ και πέρα πορεία του κινήματος, για να προχωρήσουμε μαζί πιο πολλοί, πιο δυνατοί αλλά και πιο σοφοί. Με νέες προκλήσεις μπροστά μας. Αλλά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ότι θα καταφέρουμε να αναδειχθούμε ξανά, στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Αρβανιτίδης ανέφερε επίσης τα εξής:

  • Μετά την αλλαγή γενιάς στην ηγεσία του και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, το στοίχημα της επόμενης ημέρας, είναι το στοίχημα της συστράτευσης και της ενδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
  • Μετά από το Συνέδριό μας και την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος, μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας ολικής επιστροφής.
  • Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οφείλει να αναδείξει ξεκάθαρα πριν τις εκλογές την σοσιαλδημοκρατική του ατζέντα στην Δημόσια Διοίκηση, στην Ενέργεια, στην Παιδεία, στην Υγεία.
  • Οφείλουμε να μιλήσουμε ξανά για το μέλλον, με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Με σοβαρό λόγο και πειστικές προτάσεις. Μόνο έτσι τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά μπορούμε να είμαστε και περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας.
  • Είμαστε περήφανοι που ως παράταξη, βάλαμε πρώτοι στην πολιτική ατζέντα, την ανάγκη ψήφισης του πρώτου εθνικού κλιματικού νόμου. Και αυτή η πρωτοπορία μας στα ζητήματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής δεν είναι συγκυριακή. Αλλά είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του ΠΑΣΟΚ.
  • Η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, δεν είναι μια πολιτικά ουδέτερη πορεία. Είναι μια πορεία με ισχυρό πολιτικό πρόσημο.
  • Το δικό μας σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο δίνει προτεραιότητα στις νέες γενιές. Δίνει προτεραιότητα στην ενεργειακή δημοκρατία, τις ενεργειακές κοινότητες και τους μικρούς παραγωγούς Α.Π.Ε. Δίνει προτεραιότητα στην αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας και όχι στην συγκέντρωση σε 4-5 μεγάλους ομίλους. Δίνει προτεραιότητα στην ρύθμιση των αγορών και όχι στην αχαλίνωτη απορρύθμιση. Δίνει προτεραιότητα στον ρόλο του Δημοσίου στα δίκτυα και τις ενεργειακές υποδομές. Δίνει προτεραιότητα στην προστασία των καταναλωτών και της εγχώριας παραγωγής.
  • Σήμερα, η απογοήτευση από την ΝΔ, αλλά και η συνεχιζόμενη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει μεγάλο τμήμα των πολιτών στο περιθώριο της πολιτικής εκπροσώπησης.
  • Μια εκπροσώπηση που μόνο με μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να καλυφθεί, εξαφανίζοντας αυτό το κενό.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι δύναμη μεταρρύθμισης και αλλαγής των κακώς κειμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να απαρνηθεί τον κακό εαυτό του.
  • Τέρμα πια η αποθέωση της επικοινωνίας και το γαϊτανάκι του λαϊκισμού. Ήρθε η ώρα της Νέας Αλλαγής. Με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπροστά και δυνατά!


Πηγή

Leave a Reply