Στο σημαντικότερο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκε πριν από λίγο ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης και συναντήθηκε με τον πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο σημαντικότερο επίπεδο τονίζοντας ότι το «ελληνικό και το αμερικανικό παράδειγμα υπό το πρίσμα της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αρχών είναι το σημαντικότερο». 

Πρόσθεσε δε ότι η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια υπέροχη εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικες σχέσεις επισημαίνοντας ότι «είχα την τύχη να βρίσκομαι στον Κογκρέσο και να ακούσω την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού». 

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και μία χώρα που δέχεται απειλές από την Τουρκία, οι οποίες πρέπει να λάβουν τέλος. «Δεν δικαιούται καμιά χώρα να δημιουργεί κρίση μέσα στην κρίση του πολέμου της Ρωσίας. Ο ρόλος μας δεν είναι να πολεμούμε όπως μας αναγκάζει ο Πούτιν αλλά να συνεργαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply