«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την αισχροκέρδεια με τον ίδιο τρόπο. Μόνο το πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας αποτελεί λύση» – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «από τις 6»

Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε το χρηματιστήριο ενέργειας και η ΝΔ το συνέχισε. Μας έλεγε ο κ. Σταθάκης και ο κ. Χατζηδάκης ότι μέσα από αυτό θα μειωθεί η τιμή της ενέργειας, αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι τελικά αυξήθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μιλούν για πλαφόν στην χονδρική τιμή. Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια. Εμείς λέμε πλαφόν στην λιανική τιμή ενέργειας. Να αγοράζει ο καταναλωτής με τιμή Μαΐου 2021 συν 10%. Ως λύση μόνο το πλαφόν στη λιανική τιμή απαντά στην αισχροκέρδεια! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Υπάρχει επίσης μεγάλο θέμα με τα καύσιμα. Εδώ και πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ προτείνει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Μας κατηγόρησαν ως λαϊκιστές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτή. Δεν υπάρχει άλλη λύση διότι πρέπει και εκεί το κράτος να βάλει πλαφόν στο κέρδος. Δε γίνεται τη στιγμή που ζητάμε να μπει πλαφόν στον ιδιώτη, να μην μπει πλαφόν στο κράτος, ώστε να μειωθεί η τιμή.

Ακόμη ένα πρόβλημα με την αισχροκέρδεια, είναι ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι. Παρατηρούμε τη διαφορά που υπάρχει από γειτονιά σε γειτονιά στις τιμές των καυσίμων. Αυτό υπάρχει επειδή δεν γίνονται έλεγχοι.

Ακούσαμε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να κάνει λόγο για υβριδικό πόλεμο∙ αν και στη συνέχεια έγινε διόρθωση αυτής της δήλωσης. Όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα γιατί η χώρα βρίσκεται σε μία δύσκολη συγκυρία. Δε χρειάζεται να εντείνουμε περισσότερο την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών με θέματα τα οποία δεν υφίστανται.


Πηγή

Leave a Reply