«Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει την πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, είναι ο βατήρας για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος» – Κίνημα Αλλαγής

Βασικά σημεία συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις»:

Για τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές της 8ης Μάϊου: Όπως φάνηκε, η πορεία του ΠΑΣΟΚ συγκινεί ακόμα πολύ κόσμο, γιατί πολλοί αναλογίζονται την πορεία του κόμματος και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε. Μετά από αυτή την πορεία, ακόμα και με τα λάθη και τις παραλείψεις, σήμερα οι πολίτες με τη δυναμική τους συμμετοχή μας βοηθούν να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Η δυναμική συμμετοχή του κόσμου επιβεβαιώνει ότι έχουμε πολιτική πρόταση, επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.

Η επαναφορά του συμβόλου και της ονομασίας δεν είναι αισθητική παρέμβαση, είναι μια αναφορά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μια αναφορά στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έξι μήνες μετά την εκλογή του αρχηγού από 270.000 πολίτες, αυτές τις μέρες περίπου 200.000 άνθρωποι έγιναν μέλη και επιβεβαίωσαν την προσπάθεια που κάνουμε και τη σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση. Η βάση του κόμματος σταθεροποιείται πολιτικά και δημιουργείται ένας νέος βατήρας, με αφορμή το συνέδριό μας, για να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Η εκπληκτική συμμετοχή είναι σίγουρα ένας καλός οιωνός αλλά θα έχουμε σοβαρή πολιτική πρόταση στις εκλογές και καλούμε τους πολίτες να την επιβεβαιώσουν.
Είναι σημαντικό ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό που ίσως να πλησιάζει το 50%, οι υποψήφιοι των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήταν νέοι άνθρωποι, ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Για τις επόμενες εκλογές: Ένα κόμμα δικαιούται να ζητά από τους πολίτες να του δώσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Κι όμως, οι λοιποί πολιτικοί παράγοντες ζητούν από εμάς να δηλώσουμε τι ποσοστό θα πάρουμε στις επόμενες εκλογές κι αν πάρουμε παραπάνω, να το επιστρέψουμε πίσω. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα. Εμείς δεν θα απωλέσουμε τη δυνατότητα μας να διεκδικούμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, γιατί ο στόχος μας είναι να γίνουμε κυβερνητικό – πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Μετά τις εκλογές, εμείς θα μείνουμε σταθεροί σε όσα λέμε. Οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει βάσει προγραμματικής πρότασης και για αυτό τονίζουμε ότι το πρόγραμμά μας είναι σοσιαλδημοκρατικό. Αυτό θα ψηφίσουν οι πολίτες και εμείς αυτό θα πρέπει να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών. Έχουμε τονίσει ότι εμείς πολιτευόμαστε αξιακά και όποιος θέλει να μιλήσει μαζί μας, βάσει προγράμματος, θα το αποδείξει την πρώτη Κυριακή των εκλογών, την οποία κάποιοι «την έκαιγαν» και τώρα τη θυμήθηκαν ξανά. Τέλος, επισημαίνουμε και πάλι ότι εμείς δεν θα κάνουμε Πρωθυπουργό «από την πίσω πόρτα», ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα εφόσον ο λαός δεν τους δώσει αυτοδυναμία.


Πηγή

Leave a Reply