Greek House Davos – Συνδέει αναδυόμενες τεχνολογίες με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το Greek House Davos φιλοξένησε σειρά υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων, πυροδοτώντας τον διάλογο αναφορικά με τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογία blockchain και τη χαρτογράφηση καινοτόμων μεθόδων για την ανακούφιση όσων βρίσκονται σε ανάγκη.

Παρότι πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα επιθυμούν να βοηθήσουν εμπράκτως τους απόρους ανά τον κόσμο, δεν υφίσταται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παράδοσης. Χωρίς ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος βρίσκεται σε ανάγκη, σε ποιο σημείο του πλανήτη, τι χρειάζεται, κ.λπ., ο εντοπισμός των αναγκών και η συνακόλουθη παροχή βοήθειας καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής.

Στις 24 Μαΐου 2022, στο Greek House Davos, έλαβε χώρα η συζήτηση με τίτλο «Ανθεκτικότητα σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων: σύνδεσμοι ανάμεσα σε ασφάλεια, μετανάστευση και βιώσιμη ανάπτυξη», η οποία περιστράφηκε γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές σε σχέση με την παράδοση ανθρωπιστικής αρωγής κατά τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό. Η τεχνολογία blockchain αξιοποιεί την αποκεντρωμένη αποθήκευση δεδομένων για να αντιμετωπίσει και τις δύο προκλήσεις: συγκεκριμένη παράδοση σε δικαιούχους που έχουν ανάγκη παγκοσμίως και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Υλοποιώντας αποκεντρώμενες λύσεις στη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού της ανθρωπιστικής βοήθειας, μπορούμε να μειώσουμε τα απόβλητα, να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τους πόρους και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα όσους έχουν ανάγκη.

Το Διεθνές Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (International Humanitarian Aid Foundation – IHAF) υλοποιεί το πρόγραμμα «TechAid», με σκοπό να αντιστοιχήσει τη διαθέσιμη προμήθεια αγαθών και πόρων με τους δικαιούχους, να παρακολουθεί τις ποσότητες και τη χρήση των δωρεών με αρχές διαφάνειας και να θωρακίσει την ασφάλεια και το απόρρητο όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply