Εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε από κυβερνοασπίδα σε κυβερνοάμυνα

Ο κυβερνοχώρος αποτελεί βασική παράμετρο της ασφάλειας των οικονομιών, των κοινωνιών και των δημοκρατιών τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνοντας ότι «εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε από μια κυβερνοασπίδα σε μια πραγματική κυβερνοάμυνα».

Ο κ. Σχοινάς μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για την ετοιμότητα της ΕΕ απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στη γειτονιά μας δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μας προϊδεάζει για πώς θα διεξάγονται οι σύγχρονες εχθροπραξίες», ανέφερε και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αν θέλουμε η Ένωσή μας να είναι προετοιμασμένη, ανθεκτική και ικανή να ανταποκριθεί στις εντεινόμενες αυτές απειλές. Οι δράστες δεν πρόκειται να μας περιμένουν».

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να θέσουμε σε πλήρη κίνηση αυτό που ανακοινώσαμε και με την Στρατηγική της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια 2020. Οι οδηγίες NIS2 και CER, η πράξη για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και οι δεξιότητες κυβερνοασφάλειας είναι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ασπίδας κυβερνοασφάλειας», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply