ΕΛΣΤΑΤ. Έγκριση πρόσληψης 950 ιδιωτών συνεργατών

ΕΛΣΤΑΤ. Έγκριση πρόσληψης 950 ιδιωτών συνεργατών για τη συλλογή στοιχείων στατιστικών ερευνών (δειγματοληπτικών και απογραφικών)

 

Αριθμ. 3458/A1-2845 – ΦΕΚ τεύχος Β 2269/10.05.2022
Σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών/ανάθεσης έργου σε εννιακόσιους πενήντα (950) Ιδιώτες Συνεργάτες (ΙΣ) στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Αποφασίζουμε:

I. Καθορίζουμε τον αριθμό των Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) σε εννιακόσιους πενήντα (950), στους οποίους η ΕΛΣΤΑΤ μπορεί να αναθέσει έργο με μίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο οποίος εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 12 του ν. 3832/2010.

ΙΙ. Το έργο που θα ανατεθεί στους ανωτέρω ΙΣ περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων στατιστικών ερευνών (δειγματοληπτικών και απογραφικών)

Ειδικότερα, το έργο των ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή και συμπλήρωση στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια. Επειδή για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των ΙΣ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, οι ΙΣ πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις ανάγκες των ερευνών. Στην περίπτωση που λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ., λόγοι διασφάλισης της δημόσιας υγείας κ.λπ.) επιβάλλουν τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας των ΙΣ σε ερευνώμενες μονάδες, μπορεί η συλλογή των στοιχείων ερευνών να γίνει με συνεντεύξεις, τηλεφωνικά, κατόπιν σχετικών οδηγιών της ΕΛΣΤΑΤ.

ΙΙΙ. Οι ΙΣ που θα απασχοληθούν από την ΕΛΣΤΑΤ για τη συλλογή των στοιχείων των ανωτέρω ερευνών, θα είναι φυσικά πρόσωπα, ηλικίας 18 έως 67 ετών, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου. Η ειδικότητα των ανωτέρω ΙΣ είναι αυτή του ερευνητή (συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών).

 

 

 

IV. Το έργο των ΙΣ εκτελείται εκτός της έδρας της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ και των εδρών των Περιφερειακών Υπηρεσιών Στατιστικής (ΠΥΣ), χωρίς συγκεκριμένο ωράριο εργασίας. Οι έρευνες πραγματοποιούνται σε δείγματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων από όλη την ελληνική επικράτεια, τα οποία επιλέγονται από τη Διεύθυνση Μεθοδολογίας, Διαχείρισης Ποιότητας και Διεθνών Σχέσεων της ΕΛΣΤΑΤ.

V. Το έργο που θα ανατεθεί στους ανωτέρω Ιδιώτες Συνεργάτες (ΙΣ) θα έχει διάρκεια έως και 31 Δεκεμβρίου 2022 και ο ακριβής χρόνος απασχόλησής τους θα καθορίζεται στις συμβάσεις ανάθεσης μίσθωσης έργου που θα υπογράψουν με την ΕΛΣΤΑΤ, τηρουμένης της παρ. 6 του ν. 2527/1997.

VΙ. Το συνολικό ποσό της κατ’ αποκοπήν αμοιβής των εννιακοσίων πενήντα (950) Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) προκύπτει από τον αριθμό των πλήρως και ορθώς συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που θα παραδώσουν για τις έρευνες που θα τους ανατεθούν

 


Πηγή

Leave a Reply