«Αυτή την Πρωτομαγιά, διαλέγουμε πλευρά στην Ιστορία» – Κίνημα Αλλαγής

Με μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπυκνώνει το οικουμενικό μήνυμα των αγώνων της εργατιάς για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Αξιοπρέπεια στην εργασία, αξιοπρέπεια στην αμοιβή, αξιοπρέπεια στη ζωή, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Τα δικαιώματα του εργαζόμενου ανθρώπου, που κατακτήθηκαν μέσα από μακρόχρονους και επίπονους αγώνες, με θυσίες, πόνο και αίμα, αμφισβητούνται στην εποχή μας, καταστρατηγούνται στους καιρούς μας και βάλλονται από την αμετροέπεια, απέναντι στην ίδια την αξία της ζωής.

Οι απανωτές κρίσεις των τελευταίων χρόνων, η πανδημία, η νέα οικονομική κρίση ενέργειας, η αξιακή κρίση και κυρίως ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης και στη γειτονιά της χώρας, επανακατατάσσουν τις προτεραιότητες και θέτουν σοβαρά και πραγματικά διλήμματα:  

Τώρα καλούμαστε να διαλέξουμε πλευρά στην Ιστορία

Διαλέγουμε την ειρήνη και την φιλία των λαών.

Διαλέγουμε το σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της κάθε χώρας.

Διαλέγουμε τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στην αμοιβή, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή και την κοινωνική θέση

Διαλέγουμε την στήριξη της επιστήμης και των επιτευγμάτων της, χωρίς απαξίωση και αμφισβήτηση του αγώνα της

Διαλέγουμε να γίνουμε κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης και προστασίας των ευάλωτων και αδύναμων, των σύγχρονων μη προνομιούχων Ελληνίδων και Ελλήνων

Διαλέγουμε την λογική και την συνέπεια,  την ευθύνη και την αξιοπρέπεια 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, στήριξε διαχρονικά  τους αγώνες τους και υλοποίησε τα οράματα και τις διεκδικήσεις τους, δημιουργώντας, ουσιαστικά για πρώτη φορά, το Κοινωνικό Κράτος στη χώρα μας.

ΤΩΡΑ, οικοδομούμε ξανά την νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες , με τους εργαζόμενους και τους αδύναμους και καθιστούμε πρόταγμά μας την Ισότητα, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τις δίκαιες Αμοιβές, την Προοπτική στις νέες γενιές.

ΤΩΡΑ, οικοδομούμε ξανά το νέο Κοινωνικό Κράτος, εμβαθύνουμε στις αρχές και στις αξίες του και γινόμαστε η εμπροσθοφυλακή των αγώνων για τη Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια του λαού μας. ΤΩΡΑ είναι η ώρα ξανά, γιατί ΤΩΡΑ είναι η ανάγκη μεγάλη…»  


Πηγή

Leave a Reply