Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την επανεκλογή Μακρόν

Συγχαρητήριά μηνύματα για την εκλογική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας εξέφρασαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσω την κοινή μας ευρωπαϊκή μοίρα, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο twitter για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Εμανουέλ για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσω την κοινή μας ευρωπαϊκή μοίρα», αναφέρει στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμανουέλ Μακρόν, για τη νίκη του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Με ανάρτησή του στο twitter στα γαλλικά, ο πρωθυπουργός έγραψε πως πρόκειται για «μια σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη δημοκρατία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Félicitations EmmanuelMacron! Une victoire importante pour la France, l’Europe, la démocratie!

Συγχαρητήρια Emmanuel Macron! Μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη δημοκρατία!

Μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση, αποτελεί η νίκη Μακρόν και η ήττα της Λεπέν, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

«Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Η ήττα της ακροδεξιάς – που ξεπέρασε σήμερα το 40% και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία .​

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του .

«Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον», αναφέρει ο Ν.Ανδρουλάκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply