O Τομέας Άμυνας στηρίζει το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο

Ο Γραμματέας Τομέα Άμυνας του Κινήματος, Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου, επισκέφθηκε την ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), και ενημερώθηκε από τη Διοίκησή της για το έργο και την αποστολή της. Κύρια σημεία συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της, όπως η μη μοριοδότηση επιχειρησιακής ετοιμότητας στελεχών της ΕΛΔΥΚ, η κατάργηση πρόβλεψης 4ετούς μετάθεσης στελεχών Ελληνικών ΕΔ συζευγμένα με Κύπριο/-α πολίτη, η μη δυνατότητα εγγραφής στελεχών της ΕΛΔΥΚ στο ΓΕΣΥ της Κύπρου, η περαιτέρω μέριμνα οπλιτών θητείας για διάθεση επιπλέον κατάστασης επιβίβασης για επαφή με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα.

Ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας σημείωσε ότι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και η στήριξη των αδερφών μας στη μεγαλόνησο αποτελεί υποχρέωσή μας και βασίζεται στην αμυντική μας ισχύ και στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητάς τους.

 Ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας επισκέφθηκε επίσης τον τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, καθώς και τα Ελληνο-Κυπριακά φυλάκια στη διχοτομημένη Λευκωσία και στην πράσινη γραμμή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.


Πηγή

Leave a Reply