Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

«Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, με στόχο να υπάρξει όπως είπε αποτέλεσμα, στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου.

Παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικό της, εθνικό σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις ανατιμήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια. Μόνο αυτό το μήνα σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι παρεμβάσεις ξεπερνούν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν μηδενίζουν, αλλά μετριάζουν το αποτύπωμα της ακρίβειας.

Παρά τις επιμονές ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση ούτε έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λήψεις αποφάσεων. Σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα διαρκέσουν όσο διαρκεί η κρίση και δεν θα μείνει κανένας μόνος.

Δεν υπήρξε βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε την άρση ασυλίας Πολάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι δεν υπήρξε βουλευτής της ΝΔ που δεν ψήφισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη και μόνο ένας βουλευτής ήταν απών και δεν κατέστη δυνατό να στείλει επιστολική ψήφο.

Άφησε αιχμές για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι περίμενε μια πιο καθαρή θέση απέναντι στο υπόδειγμα πολιτικής με ύβρεις και συκοφαντίες που ακολουθεί ο κ. Πολάκης.

«Είναι αλήθεια ότι τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος, η κ. Κεφαλίδου και η κ. Γιανννακοπούλου ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, η κεντρική επιλογή του ΚΙΝΑΛ, ήταν διαφορετική πρέπει να ρωτήσετε εκεί να σας εξηγήσουν γιατί», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αφελείς και ύποπτοι πολιτικοί κύκλοι απεργάζονται κατάρρευση της Ευρώπης

Ο κ. Οικονόμου προειδοποίησε για «αφελείς ή και ύποπτους πολιτικούς κύκλους» που επιχειρούν όπως και τη δεκαετία του ’30 να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε δομική, πολιτική, πολιτειακή, κάτι που οι λαοί τότε πλήρωσαν ακριβά.

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αφεθεί χώρος σε αυτές τις δυνάμεις «που απεργάζονται την κατάρρευση της Ευρώπης», να πετύχουν το στόχο τους, γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλους μας.

Σοβαρή η καταγγελία για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη

Σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο κ. Οικονβόμου τόνισε ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία και σωστά παρενέβη αυτεπάγγελτα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση της, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των επικοινωνιών.

Με αφορμή την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λογισμικά που περιγράφονται στις καταγγελίες αυτές και ως εκ τούτου το ελληνικό δημόσιο δε συναλλάσσεται με καμιά εταιρία που κατασκευάζει τέτοια λογισμικά.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply