Η δέσμευση Δένδια στο Συνταγματάρχη Μαρτσένκο στην Οδησσό

«Η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του στην Οδησσό με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, Συνταγματάρχη Maksym Marchenko.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε τις επιθέσεις που δέχεται η πόλη και δεσμεύθηκε να μεταφέρει «αυτά που πρέπει να μεταφερθούν», στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στάθηκε στην ιστορική σημασία που έχει για την Ελλάδα η Οδησσός, λέγοντας ότι «είναι κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Δένδια:

κ. Συνταγματάρχα,
Εγώ σας ευχαριστώ θερμά.

Έλεγα και στην Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό πριν και στον Δήμαρχο νωρίτερα, ότι για εμάς η Οδησσός έχει μια μεγάλη ιστορική σημασία. Και κατά συνέπεια, το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της είναι κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος.

Λυπάμαι για την τωρινή επίθεση, είδα τους καπνούς. Με είχαν ενημερώσει ούτως ή άλλως από το πρωί ότι η Οδησσός έχει υποστεί επίθεση. Κατά τη δική μας άποψη, η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου.

Θα μεταφέρω στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά που πρέπει να μεταφερθούν.

Είδα, περπατώντας με τον Δήμαρχο, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης. Ελπίζω, όταν θα ξαναέρθω, η πόλη να είναι καλά, να μην έχει υποστεί το παραμικρό πλήγμα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όπως έχει ένα λαμπρό παρελθόν.

Όπως ξέρετε, εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο και των δύο αυτών Οργανισμών.

Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που σας είδα.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply