H Κυβέρνηση της… “υγείας και της οικολογίας” καταστρέφει και τα ποτάμια

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής

Ερασίνος, Πικροδάφνη, Μέγα Ρέμα Ραφήνας, Ποδονίφτης. Ορισμένα μόνο από τα ιστορικά ποτάμια της Αττικής που η Κυβέρνηση με τις εμμονές της έχει βαλθεί να εξαφανίσει.

Ακολουθώντας τις αναχρονιστικές αντιπλημμυρικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία «της υγείας και της οικολογίας» δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θέλει να επιλύσει.

Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες καλές πρακτικές αποδεχόμενες ότι ακόμα και τα ρυάκια αποτελούν κύτταρα ζωής, αφορίζουν το τσιμέντο, κατεδαφίζουν τους δρόμους και αποκαθιστούν τις διαδρομές του νερού. Συγχρόνως επιδιώκουν την αντιπλημμυρική προστασία με φυσικά υλικά και ήπιες παρεμβάσεις.

Θεωρούμε δεδομένο ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, ιδίως σε εποχές Κλιματικής αλλαγής, είναι  απαραίτητα. Αυτά ωστόσο πρέπει να κατασκευαστούν με εντελώς διαφορετική προσέγγιση που να συνάδει με τη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου, των προστατευόμενων περιοχών, του μοναδικού τοπίου και των σπάνιων ειδών ζωής.

Στις περιπτώσεις για παράδειγμα του Ερασίνου αλλά και του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, πόσο έχουν ληφθεί υπόψη οι μοναδικοί υγρότοποι, τα εξωτικά φυσικά τοπία και η παρουσία του ενδημικού Αττικόψαρου;

Με ποιόν τρόπο άλλωστε θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς τις τριτοκοσμικές περιβαλλοντικές εμμονές όταν στην περίπτωση του ρέματος της Πικροδάφνης οι προθέσεις εγκιβωτισμού επανέρχονται προκλητικά παρά τις αντίθετες αποφάσεις της Δικαιοσύνης;


Πηγή

Leave a Reply