Επισκέπτεται τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων της Γκρέτσια Σαλεντίνα Roberto Casaluci, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 20η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης.

Χθες, κατά την άφιξή της στο Μπρίντιζι, η κ. Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στον οποίο, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την φιλοξενία, υπογράμμισε τη συγκίνησή της, που επισκέπτεται τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας.

Σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στους Δήμους Castrignano dei Greci, Carpignano Salentino, Μelpignano, Zollino, Calimera, Martignano και Sternatia, όπου αρχικά θα την υποδεχθούν οι τοπικές αρχές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια σε διάλεκτο Griko, από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, στον Δήμο Calimera, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης της Grecia Salentina.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply