Συνάντηση Μιχάλη Κατρίνη με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Taulant Balla

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στη Βουλή, μεταξύ του επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη και αντιπροσωπείας του Σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, υπό τον κ. Taulant Balla, Πρόεδρο της αντίστοιχης κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο Διευθυντής της Κ.Ο. κ. Θανάσης Γλαβίνας και ο Σύμβουλος Εξωτερικής πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ο. κ. Σωτήρης Σέρμπος, ενώ από την αλβανική πλευρά παραβρέθηκαν η πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κα Luela Hajdaraga, η Αντιπρόεδρος του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος κα Anila Denaj και άλλα στελέχη. 

Οι συνομιλητές αναφέρθηκαν στις πολύ καλές σχέσεις που διέπουν τα δύο αδελφά σοσιαλιστικά κόμματα Ελλάδας-Αλβανίας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Κατρίνης είχε την ευκαιρία να θέσει και το ζήτημα της ευημερίας και της ασφάλειας της Ελληνικής μειονότητας στην γειτονική χώρα, όπως και την επιτάχυνση της διαδικασίας προετοιμασίας του συνυποσχετικού για την κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε σχέση με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών. 

Ο κ. Taulant Balla από την πλευρά της Αλβανικής αντιπροσωπείας ζήτησε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής την στήριξή της Ελληνικής πλευράς σε σχέση με τις επικείμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσκαλώντας τον παράλληλα και σε αντίστοιχη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα.


Πηγή

Leave a Reply