Nίκος Ανδρουλάκης: «Η άνοιξη φέτος δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας»

Την σημασία της Ενιαίας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρώπης ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο που συνεδρίασε παρουσία της Πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, για την Ουκρανία.

«Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της απέναντι στο φρικτό και τυραννικό δεσποτισμό. Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  σχολιάζοντας σχετικές πρακτικές.

«Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του» έδωσε το στίγμα του ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθεί η ομιλία:

Η άνοιξη φέτος, δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Η εισβολή του Πούτιν είναι μια παράνομη και βάρβαρη πράξη, που βυθίζει στην καταστροφή και την απελπισία έναν ολόκληρο λαό.

Δυστυχώς ζούμε προκλήσεις που τις θεωρούσαμε ένα πολύ άσχημο και μακρινό παρελθόν. Η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν.

Πλέον, με έναν τραγικό τρόπο, ανοίγει μια νέα εποχή. Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της, απέναντι στο φρικτό, τυραννικό δεσποτισμό.

Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας, από την Εσθονία και την Φινλανδία, μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του.  


Πηγή

Leave a Reply