Μικρή άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου – Σε πτώση το πετρέλαιο

Άνοδο γύρω στο 2,5% σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου. Διαμορφώνεται στα 101 ευρώ ενώ νωρίτερα υποχώρησε έως και 96 ευρώ.

Το πετρέλαιο, κινήθηκε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ρίξει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων που διαθέτει.

Σταθεροποιητικά κινείται το ρούβλι μετά τη σφοδρή χθεσινή υποτίμηση. Στα 100:1 η ισοτιμία με το δολάριο.

Mastercard και Visa μπλοκάρουν συναλλαγές από τη Ρωσία

Η Mastercard Inc. ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα πως απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η Mastercard ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς το προσεχές διάστημα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Υποσχέθηκε επίσης να δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα της σύρραξης.

Η Visa ακολούθησε με μια ανακοίνωσή της λέγοντας ότι λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις και θα συμμορφωθεί επίσης με τυχόν πρόσθετες κυρώσεις που ενδέχεται να εφαρμοστούν. 

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους διεμήνυσαν ότι θα αναλάβουν δράση εναντίον της ρωσικής κεντρικής τράπεζας και θα αποκλείσουν πολλές από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζας από το διεθνές σύστημα πληρωμών της ελβετικής εταιρείας SWIFT. Χθες Δευτέρα, τέθηκαν σε εφαρμογή κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική κεντρική τράπεζα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply