Με τα νέα μέτρα η Κυβέρνηση εμπαίζει και πάλι τους συνταξιούχους – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας ακρίβειας, εμπαίζει και πάλι τους συνταξιούχους.

Ακολουθώντας πιστά την συντηρητική και ιδεοληπτική της πολιτική που ευνοεί τους λίγους και συντρίβει την κοινωνία, δίνει ένα εφάπαξ αντίδωρο των 200€ σε μικρό ποσοστό χαμηλοσυνταξιούχων, αντί της επαναφοράς ενός νέου ΕΚΑΣ σε αναπλήρωση αυτού που κατήργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αφήνει στο έλεος της ακρίβειας τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που σήκωσαν το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μετά από θηριώδεις μειώσεις των συντάξεων που τους οδήγησαν στη φτωχοποίηση,

Με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εγκυκλίους μειώνει συνεχώς περαιτέρω συντάξεις.

Με επικοινωνιακά τρικ παραπλανά, ξεχνά προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που επέφερε το τελικό χτύπημα στους συνταξιούχους, με μειώσεις των νέων συντάξεων έως 30% και με την προσωπική διαφορά για παλιούς συνταξιούχους που τους καθηλώνει εισοδηματικά έως και μια δεκαετία. Κύριε Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες, δεν εμπαίζονται, έχουν μνήμη, απαιτούν σεβασμό, διεκδικούν αξιοπρεπείς για τη διαβίωση τους συντάξεις, θα δώσουν ηχηρά την απάντησή τους στις συντηρητικές και αναποτελεσματικές πολιτικές σας.         


Πηγή

Leave a Reply