Live η ομιλία Μητσοτάκη για την έναρξη εργασιών του νέου τμήματος αυτοκινητόδρομου Πάτρα

Στην Αμαλιάδα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, εκφράζοντας με την παρουσία του την σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην έναρξη των έργων για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα μειώσει κατά 40 λεπτά το ταξίδι Πάτρα – Πύργος. Πρόκειται για έναν δρόμο με δυο λωρίδες και ΛΕΑ, ανά κατεύθυνση, με διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους, 64 διαβάσεις και 15 γέφυρες. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ένα πρώτο κομμάτι του έργου θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2023, ενώ μέσα στο 2024 θα παραδοθούν τα πρώτα 56 χλμ.

Στα 75 χιλιόμετρα του τμήματος Πάτρα – Πύργος, η Ολυμπία Οδός μεγαλώνει και θα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόσταση από την Ελευσίνα μέχρι τον Πύργο θα γίνεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά αντί για 3 ώρες που χρειάζονται σήμερα.

Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στα πρώτα 13 χιλιόμετρα θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χιλιόμετρα θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση και την ομιλία του πρωθυπουργού για την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply