Κοινή Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη και Χάρη Δούκα με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δουλεύουν στο φουλ», έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ο κ. Γεωργιάδης ψεύδεται και επιμένει να κάνει δηλώσεις για έναν τομέα που δεν τον γνωρίζει. Τους πρώτους μήνες του έτους, με την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελλάδα ήταν στο 1/3 της δυναμικότητας των μονάδων. Ακόμη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου είχαμε πλέον εξωφρενικές τιμές στο φυσικό αέριο, η αξιοποίηση προσέγγισε μόλις το 50%. Η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από παραπλανητικές δηλώσεις και λανθασμένα στοιχεία. Έχουν ανάγκη από έναν νέο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα οδηγεί με ασφάλεια και διαφάνεια στην ενεργειακή μας αυτονομία».


Πηγή

Leave a Reply