Eυαγγελία Λιακούλη: «Η Αγροφυλακή είναι… πολιτικό φετίχ της Νέας Δημοκρατίας»

Σε δήλωση για το ενδεχόμενο επανασύστασης της αγροφυλακής, προέβη η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών και με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ειδικά στα νησιά μας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ, κατέθεσε την πρόταση να επανασυσταθεί η αγροφυλακή, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κ Βορίδης, άφησε απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι “αλλαγή μοντέλου” θα ήταν να ξαναγυρίσουμε στην Αγροφυλακή, επιφυλασσόμενος για βαθύτερη μελέτη!

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι «αλλαγή μοντέλου» είναι να ξαναγυρίσουμε στην Αγροφυλακή, χαρακτηρίζει την αντίληψή της για το  επιτελικό της κράτος, το οποίο χτίζει με μετακλητούς, ρουσφέτια και δομές που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Σήμερα, στην εποχή των μεγάλων επιτευγμάτων της τεχνολογίας που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως επιτήρηση και ενδελεχείς ελέγχους παντού, η επιλογή της επανασύστασης της αγροφυλακής, ξεπερνά κάθε όριο.

Ας το ξεχάσει η Κυβέρνηση κι ας μη συνεχίσει να το …μελετά, παρότι μοιάζει με πολιτικό φετίχ της, από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει!».


Πηγή

Leave a Reply