Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τα ευρήματα του β’ μέρους της δημοσκόπησης της εταιρείας ABACUS για τον Alpha. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται από 33% έως 36% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ από 22% έως 25%. Με βάση τους μέσους όρους η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση φθάνει τις 11 μονάδες. Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται να διατηρεί δυναμική, καθώς το ποσοστό του κινείται από 15%-18%. Ακολουθούν ΚΚΕ 5%-6,5%, Ελληνική Λύση 4%-5%, ΜέΡΑ 25 2,5%-3%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,5%-3%, Δημιουργία Ξανά 1%-1,5%, Ελεύθεροι Άνθρωποι 0,5%-1%, άλλο κόμμα 6%-7%.  

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες θετικές γνώμες με 33%, ο Αλέξης Τσίπρας έχει 11% και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 17%.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% λέει πως ίσως θα υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: το 67% λέει ναι, το 22% ίσως, το 10% όχι, το 1% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, το 9% ισχυρίζεται πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Καθημερινότητα

Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα: 17% κορωνοϊός, 48% ακρίβεια, 1% κανένα δεν είναι σημαντικό, 33% το ίδιο σημαντικά και τα δύο.

Πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες: Χειρότερη 59%, 25% ίδια, 13% καλύτερη.

Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια: 44% Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, 32% αύξηση κατώτατου μισθού, 5% επαναφορά κοινωνικών τιμολογίων ενέργειας, 4% έκτακτο επίδομα, 9% πλαφόν σε καύσιμα και ψωμί, 6% άλλο.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply