Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος για την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

Ξεχασμένη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, περνάει άλλη μία σημαντική παγκόσμια ημέρα που αφορά την προστασία της άγριας ζωής.

Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χάνει ευκαιρία να εργαλειοποιεί περιβαλλοντικά προβλήματα, προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρα οφέλη.

Αντιμετωπίζουμε περιβαλλοντική κρίση.

Τα δάση καίγονται και μειώνονται. Ένα πλήθος από αυθαιρεσίες κατακλύζει τη φύση και εμφανίζονται νέες ασθένειες. Ποτάμια τσιμεντώνονται και καταστρέφονται. Τα αστικά πάρκα ρημάζουν. Οι θάλασσές μας γίνονται δέκτες αποβλήτων και ο ζωτικός χώρος για τα άγρια ζώα και τα ενδημικά είδη αφανίζεται.

Ο νεοφιλελευθερισμός ενδιαφέρεται μόνο για όσες πλευρές του Περιβάλλοντος αποφέρουν κέρδη. Κέρδη οικονομικά, πολιτικά και επικοινωνιακά.

Ποια είναι εξάλλου η χρηματιστηριακή αξία της μικρής αλκυόνης, του αττικόψαρου, της αλεπούς που εμφανίστηκε στο λόφο του Λυκαβηττού, του λευκού θαλασσόκρινου, της γοργονίας, του λύγκα ή του τσακαλιού;

Για εμάς ωστόσο στο Κίνημα Αλλαγής ωστόσο έχουν αξία όλα τα είδη.

·       Γιατί είναι αυτονόητος ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής.

·       Γιατί υποστηρίζουμε τη σημασία της βιοποικιλότητας και της μοναδικότητας.

·       Γιατί οραματιζόμαστε μία Ελλάδα πράσινη και ανθρώπινη.

Ασφαλώς υπάρχουν νομικά πλαίσια προστασίας. Η χώρα μας ήδη από τη δεκαετία του 1970, έχει υιοθετήσει τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας, γνωστή ως «CITES», η οποία έχει σκοπό να εξασφαλίσει ότι το διεθνές εμπόριο δεν αποτελεί απειλή για την επιβίωση των ειδών. Όταν όμως δεν εφαρμόζονται ούτε οι νόμοι για την προστασία της ανθρώπινη ζωής, θα εκτελεστούν αυτοί για την άγρια ζωή;

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με προσήλωση στην προστασία του Περιβάλλοντος και σε μια σύγχρονη πράσινη ανάπτυξη, πολύ διαφορετική από αυτήν που επιδιώκει η σημερινή Κυβέρνηση.


Πηγή

Leave a Reply