Συνάντηση Τομέα Πολιτικής Προστασίας με πυροσβέστες για τις «Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων»

Με αφορμή τη νυχτερινή τροπολογία για τις «Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων» που κατά πάγια συνήθειά της και χωρίς καμία διαβούλευση εισήγαγε η κυβέρνηση σε ένα νομοσχέδιο με εντελώς διαφορετικό θέμα, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, η κ. Τόνια Αντωνίου, Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνη τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο κ. Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών και της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών & Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του κ. Θανάση Γλαβίνα, Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για ακόμη μια φορά αγνόησε πλήρως και προκλητικά το ανθρώπινο δυναμικό του οποίου προΐσταται και το οποίο,  παρά τις σοβαρές οργανωτικές, διοικητικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις που βρίσκει μπροστά του υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο στην πρώτη γραμμή, όσο και από επιστημονικές θέσεις. Για αυτό άλλωστε δεν έφερε καμιά τεκμηρίωση για τη χωρική και επιχειρησιακή διάρθρωση της νέας υπηρεσίας, δεν αναφέρει τη στάθμιση των κριτηρίων και τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού και αγνοεί πλήρως το υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και το σώμα των 2500 εποχικών πυροσβεστών που έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία τα τελευταία τρία χρόνια σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Σε συνέχεια της συνάντησης η κ. Αντωνίου από το βήμα της Βουλής κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να αξιοποιήσει άμεσα το θεσμικό εργαλείο του  άρθρου 15 του ν.3938/2011 του ΠΑΣΟΚ για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας το οποίο είχε υπερψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής και για πολλά χρόνια είχε δώσει στο παρελθόν αξιόπιστες και δίκαιες λύσεις για τη στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.


Πηγή

Leave a Reply