Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αρχικά, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την ευγενή του καλοσύνη να τον προσκαλέσει και να τον ενημερώσει για το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, θέλοντας να σχολιάσει την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε πως δυστυχώς η σημερινή τους συνάντηση, γίνεται σε μια τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα και την Ευρώπη, με την απολύτως καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Δήλωσε εμφατικά πως «Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης και σε όλο τον ουκρανικό λαό, που περνά πολύ δύσκολες ώρες».

Αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο πως ελήφθησαν αποφάσεις για κυρώσεις. «Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμά τους, αλλά πρέπει να δούμε το ρόλο πια της Ενωμένης Ευρώπης στην ολότητά του. Τι σημαίνει πολιτική ενοποίηση; Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να έχουμε ενιαία εξωτερική πολιτική, κοινή ασφάλεια και άμυνα, περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών σε αυτά τα πολύ κρίσιμα θέματα. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο ενεργειακής αυτονομίας, σε σχέση με τρίτα κράτη, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε πολιτικές ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας όλων των Ευρωπαϊκών λαών», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή

Leave a Reply