Παναγιώτης Βλάχος: «Προτεραιότητά μας να αυξηθεί το εισόδημα του πολίτη»

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN μίλησε σήμερα Πέμπτη, 10.02.2022, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Για την ακρίβεια

Χθες δημοσιεύτηκαν κάποια στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα που αυξάνεται ραγδαια. Τα πράγματα χειροτερεύουν για την ελληνική οικονομία γιατί μεγαλώνουν τα χρέη, μειώνονται οι εξαγωγές, ανεβαίνουν και οι δείκτες φτώχειας. Και υπάρχει το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, το οποίο πάει χέρι-χέρι και, όπως φαίνεται, δεν θα μας αφήσει μέσα στο 2022.  Άρα όλη τη συζήτηση περί φόρων πρέπει να τη βλέπουμε σε συνδυασμό με το πόσα χρήματα έχει ο πολίτης στην τσέπη του.

Για παράδειγμα, οι αγρότες έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Η παραγωγική βάση της χώρας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Πρέπει άμεσα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ τώρα και να ξεκινήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την επόμενη αύξηση. Χθες η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού από 2019 μέχρι σήμερα. Άρα είναι κάτι το οποίο γίνεται και μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή τα νοικοκυριά. Εμείς έχουμε προτείνει να μειωθούν 2% οι ασφαλιστικές εισφορές, να πέσει ο ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και τρόφιμα από το 13% στο 6% τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Να μην κοροϊδεύει η κυβέρνηση, όπως χθες ο κ. Σκρέκας, τους πολίτες, ουσιαστικά παρατείνοντας μέτρα τα οποία δεν εφαρμόζονται. Άρα να μειωθούν εδώ και τώρα οι ρυθμιστικές χρεώσεις του ρεύματος. Προχθές ανακοινώθηκαν παρατάσεις μέτρων που αποφασίστηκαν στις 7 Ιανουαρίου και οι επιδοτήσεις αυτές που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας ένα μήνα πριν δεν πέρασαν στους λογαριασμούς. Έχουμε καταγγελίες από χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και δεν έλαβαν την επιδότηση. 

Για τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Χατζηθεοδοσίου

Θέλω να εκφράσω τη λύπη του Κινήματός μας για όσα συμβαίνουν στον κ. Χατζηθεοδοσίου. Πρόκειται για μία μεθοδευμένη προσπάθεια να απομακρυνθεί ένας άνθρωπος. ο οποίος μάχεται για τα συμφέροντα του επιχειρείν. Και ο λόγος για τον οποίο μεθοδεύεται η απομάκρυνσή του είναι γιατί έχει φωνή και άποψη. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δείχνει καθεστωτικές και κομματικές νοοτροπίες.


Πηγή

Leave a Reply