Ντυθείτε ζεστά στο σπίτι αν κρυώνετε – Κίνημα «δεν πληρώνω» 

Στη «δίνη» του πληθωρισμού και της ακρίβειας βυθίζεται η τουρκική οικονομία την ώρα που στην ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά έχει έρθει να προστεθεί και η ενεργειακή κρίση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, λάδι στη «φωτιά» της… οργής κατά των πολιτικών Ερντογάν ρίχνει η προκλητική τοποθέτηση του διευθυντή εταιρείας φυσικού αερίου, ενώ κορυφώνονται οι αντιδράσεις και σε πολιτικό
επίπεδο.

«Κίνημα δεν πληρώνω» ενορχηστρώνει η αντιπολίτευση στην Τουρκία πιάνοντας το σφυγμό της απόγνωσης του κόσμου με φόντο την επέλαση της ακρίβειας.

«Μέχρι ο Ερντογάν να αποσύρει τις αυξήσεις στο ρεύμα που έχει αποφασίσει στις 31 Δεκεμβρίου εγώ από σήμερα και στο εξής δεν θα πληρώσω κανένα λογαριασμό ρεύματος»
 διαμηνύει ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Κεμαλιστών (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. 

Οι λογαριασμοί ρεύματος καίνε, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή κρατική επιδότηση. Οι καταναλωτές είναι αδύνατο να τους πληρώσουν και απλά τους καίνε, ενώ παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να αγοράσουν πλέον ούτε ψωμί. 

Στον… κόσμο του ο διορισμένος από τον Ερντογάν διευθυντής της εταιρείας φυσικού αερίου  προκαλεί, καλώντας τον κόσμο να ντύνεται ζεστά στο σπίτι για να παλέψει το κρύο. «Στο σπίτι ας μη φοράμε μόνο φανέλα. Να φοράμε και ρούχα να μην κρυώνουμε» δήλωσε προκλητικά ο επικεφαλής της CORUMGAZ Κασίμ Καχραμάν!

Οι τούρκοι εστιάτορες  από την πλευρά τους ετοιμάζουν «καπέλο» θερμάστρας στις τιμές προϊόντων που σερβίρονται σε εξωτερικούς χώρους..

«Νιώθω άσχημα, ντρέπομαι που το λέω, όμως θα αναγκαστώ να χρεώνω επιπλέον τους πελάτες μου, όταν μου ζητούν να ανοίξω την ηλεκτρική θερμάστρα. Είμαι αναγκασμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εστιάτορας.

Και την ίδια ώρα, ο Ερντογάν, ετοιμάζεται να απευθύνει νέο προσκλητήριο στους πολίτες να φέρουν το χρυσό από τα στρώματα για να στηρίξουν τη λίρα! Σύμφωνα με τους λογαριασμούς του υπουργού Οικονομικών η τουρκική οικονομία θα ορθοποδήσει. Αρκεί οι πολίτες να δώσουν στην κυβέρνηση 5.000 τόνους χρυσού που έχουν στα σεντούκια αξίας 350 δισ. δολαρίων. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply