ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Έχει ψηφίσει και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ το κλείσιμό του;

Φωτό αρχείου από την περίοδο που οι κ.κ. Κιουτσούκης και Βουτσίνος υπεραμύνονταν της παραμονής υποστηρικτού του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου πανό, στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

Τις τελευταίες ημέρες μαίνεται πόλεμος αναρτήσεων του επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκου Κιουτσούκη γύρω από την απόφαση κλεισίματος του Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στις Κυκλάδες, ο οποίος ισχυρίζεται ότι: “Η απόφαση του ΔΣ του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για κλείσιμο του περιφερειακού ΙΝΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ υπαγορεύτηκε από τον επικεφαλή της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα”. Συνεχίζοντας ο κ. Νίκος Κιουτσούκης το μεγάλο “κατηγορώ” του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, αναφέρει: “Όλοι θυμόμαστε το μένος και το μίσος με το οποίο συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, πολέμησαν το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και το σωματείο των εργαζομένων στο Ναυπηγείο του Νεωρίου για να μη γίνει η επένδυση! Τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ είναι απολύτως καταδικαστέες και προσβάλλουν και απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα! Εμείς ως ΔΑΚΕ, αντιληφθήκαμε έγκαιρα τις προθέσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ και αποχωρήσαμε από το Δ.Σ. του ΙΝΕ ΓΣΕΕ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να κλείσει ετσιθελικά και χωρίς λόγο το περιφερειακό ΙΝΕ των Κυκλάδων! Συντασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου!”.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως τα αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ; Συνδικαλιστικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε η συντακτική ομάδα του kentroaristera.gr, μας ανέφεραν ότι “για να μπορέσουν να αξιολογηθούν ως σοβαρά αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κιουτσούκης θα πρέπει πρώτα απ’ όλα ο κ. Κιουτσούκης να απαντήσει πόσες φορές στο παρελθόν ο ίδιος, ως Οικονομικός Γραμματέας της Διοίκησης του Κεντρικού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ψήφισε υπέρ του κλεισίματος του Παραρτήματος Κυκλάδων; Ας δώσει λοιπόν μια ειλικρινή απάντηση στο θέμα αυτό και να μην συνεχίσει τα επικίνδυνα για το συνδικαλιστικό κίνημα ακροβατικά, διότι ήδη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Θα έχει δύσκολη πρόσκρουση με το έδαφος”.

Η συντακτική ομάδα ζήτησε την άποψη των συνομιλητών και για τις δηλώσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκου Βουτσίνου, ο οποίος υπογραμμίζει σε δημόσιες αναρτήσεις του ότι: “οι λόγοι είναι ξεκάθαρα εκδικητικοί για τη Σύρο και τις Κυκλάδες και δεν εντάσσονται σε κάποιο πρόγραμμα περιορισμού λειτουργικών εξόδων του φορέα”. 

Η απάντηση που λάβαμε ήταν και πάλι λακωνική. Μας ανέφεραν: Ρωτήστε τον κ. Βουτσίνο, πότε ήταν η τελευταία φορά που ως Οικονομικός Γραμματέας του τοπικού ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ υπέγραψε ένταλμα για την πληρωμή των λειτουργικών εξόδων του Παραρτήματος; Δεν είναι ο ίδιος που εδώ και δύο χρόνια κάνει τα πάντα για να προκαλέσει οικονομική ασφυξία και δυσλειτουργία στο τοπικό ΙΝΕ; Στο τσίρκο, όλοι έχουν ένα ρόλο και τον εκτελούν με ακρίβεια και απόλυτη πειθαρχία. Ακόμα και οι κλόουν. Στο συνδικαλισμό όμως είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα”.  

Επιμείναμε και επανερχόμενοι στην αρχική τοποθέτηση του κ. Κιουτσούκη ζητήσαμε από τους συνομιλητές μας απαντήσεις και στις αναφορές του πρώτου περί “πολέμου της επένδυσης Νεωρίου”, για να λάβουμε την απάντηση ότι: “Για να υπάρχει πόλεμος σε μια επένδυση, αυτή πρέπει να υφίσταται. Εφόσον υφίσταται, ας επικοινωνήσει ο κ. Κιουτσούκης με τον επενδυτή αξιοποιώντας την πολύ καλή του σχέση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου Ινστιτούτου “Εργασίας”…διοργάνωσης τοπικών χοροεσπερίδων και εκδηλώσεων. Δηλαδή ένα ινστιτούτο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κ.κ. Βουτσίνου και Κιουτσούκη”. 

 

Leave a Reply