Αξιοκρατία και διαφάνεια στην αξιολόγηση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Βασίλειο Ντούμα είχε χθες στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ζητήματα που αφορούν το βαθμολόγιο και μισθολόγιο των Ειδικών Φρουρών, τη χορήγηση ειδικού επιδόματος στην Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (“ΔΙΑΣ”), καθώς και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή τους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει με πρωτοβουλίες του να επιδιώξει την σταδιακή άμβλυνση των βαθμολογικών και μισθολογικών ανισοτήτων που προκύπτουν στην πράξη σε βάρος των Ειδικών Φρουρών, θεσπίζοντας παράλληλα έναν μόνιμο, αξιοκρατικό και διαφανή μηχανισμό αξιολόγησης και εξέλιξής τους.

Στη συνάντηση υπήρξε συναντίληψη για τα ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά το Σώμα των Ειδικών Φρουρών καθώς και για την αποφασιστική συμβολή του στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής συνοχής, ενώ κατέστη σαφής η ανάγκη συνέχισης ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου.

Οι δύο εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ανέδειξαν ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του Σώματος Ειδικών Φρουρών, καθώς και την ομαλή στελέχωση και λειτουργία των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης στο Λεκανοπέδιο Αττικής. 

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Μαρίνος Σκανδάμης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παναγιώτης Κόνσουλας.


Πηγή

Leave a Reply