Αντιδράσεις των κομμάτων μετά το επεισόδιο με τον Π. Πολάκη

Την αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοινώσεων προκάλεσε το επεισόδιο στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, ενώ  είχε ανέβει στο βήμα στο πλαίσιο της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο,  εστίασε την ομιλία του στην υπόθεση Νοβάρτις, κάτι που έκανε τον προεδρεύοντα της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου να τον προειδοποιήσει να μπει στο θέμα, αλλιώς θα του κλείσει το μικρόφωνο, κάτι που τελικά έγινε και ο κ. Αθανασίου  διέκοψε τη συνεδρίαση όπως είχε προειδοποιήσει.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής.

Για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση των δυο κομμάτων, έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

 ΣΥΡΙΖΑ
 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.
 Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.
 Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.
 Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία.

Νέα Δημοκρατία

Για απαξίωση του πολιτεύματος και ευτέλεια της πολιτικής ζωής κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στην Βουλή.«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.

Κίνημα Αλλαγής
«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply