Αναστασία Σιμητροπούλου: «Οφείλουμε να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ασφαλείς»

Άρθρο της αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Αναστασίας Σιμητροπούλου στην εφημερίδα «στο Καρφί»

Τα τελευταία χρόνια, η άσκηση κάθε μορφής βίας εναντίον των γυναικών αυξάνεται, παίρνοντας διαστάσεις πανδημίας, ενώ η πρόοδος για την εξάλειψή της είναι βραδυκίνητη. Το 2021, 5.000 γυναίκες έπεσαν θύματα έμφυλης βίας ενώ οι γυναικοκτονίες ανήλθαν σε 17:  Εκρηκτικές δε διαστάσεις λαμβάνουν τα φαινόμενα βίας που ασκούνται εντός του ενδοοικογενειακού πλαισίου.

Φταίει η πανδημία και ο εγκλεισμός στα σπίτια; Σίγουρα όχι, η κατάσταση αυτή απλά επέτεινε το φαινόμενο. Η αιτία οφείλεται σε μια από ετών εγκαθιδρυμένη αντίληψη και κουλτούρα μισογυνισμού και επιβολής επιτρεπτικής εξουσίας.

Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν έχει εισέλθει σε βάθος αλλά αρκείται σε επιφανειακά και μεμονωμένα μέτρα.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στόχους για την πρόληψη και για την εξάλειψη των φαινομένων βίας.

Με την έναρξη του κινήματος metoo στην Ελλάδα, υλοποιήθηκε με την αείμνηστη Πρόεδρο Φ. Γεννηματά, σχετική διαδικτυακή εκδήλωση «Οι γυναίκες μπροστά», ενώ το Κίνημα κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής μάστιγας.

Η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη από ποτέ, καθώς ενώνεται με την φωνή του θύματος. Δεν κλείνει τα αυτιά και τα μάτια, όπως γινόταν λίγα χρόνια πριν.

Η κοινωνία μάς δείχνει τον δρόμο αλλά και την ευθύνη για άμεσες πράξεις έτσι ώστε η δυναμική αυτή να διαχυθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Οφείλουμε να κάνουμε τις γυναίκες να νιώθουν ασφαλείς.


Πηγή

Leave a Reply