Αναστασία Σιμητροπούλου: «Δηλώσεις κυνισμού και νοοτροπία πελατειακού χαρακτήρα στους κόλπους της ΝΔ»

Σχετικά με τις κυνικές δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή τις αποζημιώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας, τοποθετήθηκε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντζούνο και Χρήστο Κούτρα. 

Ακολουθεί η τοποθέτησή της: 

Οι δηλώσεις που έγιναν από τον Υφυπουργό τότε, της κυβέρνησης Καραμανλή, τον κύριο Δούκα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Σπάρτη, όπου ήταν παρών και ο πλέον, πρώην  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύουν ότι πρόκειται καθαρά για δηλώσεις κυνισμού. Δείχνουν μια νοοτροπία πελατειακού χαρακτήρα και μια παθογένεια του Ελληνικού κράτους, η οποία ενυπάρχει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. 

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός, παραδέχθηκε ότι μοίραζαν σε σακούλες χρήματα, σε όποιον τους έλεγε καλημέρα. Έδωσαν δηλαδή χρήματα, προκειμένου να εξαγοράσουν τον ανθρώπινο πόνο. Δεν σεβάστηκαν καθόλου και προσέβαλαν έτσι τη μνήμη των 84 ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους, στις καταστροφικές εκείνες πυρκαγιές στην Ηλεία. 

Σημαίνει λοιπόν, ότι έδωσαν χρήματα για να πάψουν τις ευθύνες. Έδωσαν χρήματα, όπως είπε, με αδιαφανείς διαδικασίες. Με υπεύθυνη δήλωση. Πόσοι όμως άνθρωποι υπήρξαν, οι οποίοι πήραν τα χρήματα χωρίς κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες; 

Το χειρότερο όμως είναι, η συμπεριφορά όλων των παρευρισκομένων, οι οποίο κόμπαζαν, υπήρχε έπαρση, υπήρχε διάχυτη η συμπεριφορά ότι πρόκειται αυτή η πρακτική να αποτελέσει ένα επίτευγμα και ότι πρόκειται για ένα έπος. 

Αυτή λοιπόν είναι μια καταδικαστέα πρακτική, η οποία δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο Ελληνικό κράτος. Και το αξιακό κράτος το οποίο επικαλούνται, έρχομαι εγώ σήμερα να ρωτήσω, το αξιακό κράτος, στην υπόθεση με την κακοκαιρία, που βρίσκεται; Θα αποδοθούν επιτέλους οι ευθύνες; 

Η παρέμβαση για την αύξηση εισοδήματος

Η αύξηση του εισοδήματος, στην οποία αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία, αφορά τα πρώτα τρίμηνα του 2021 με τον πληθωρισμό που ήταν 1.9%. Δεν αφορά το τώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει ροκάνισμα ως προς το εισόδημα.


Πηγή

Leave a Reply