Στα 700 ευρώ ο κατώτατος μισθός- Ποια άλλα μέτρα «σωσίβιο» κατά της ακριβείας έρχονται

Σε γενναία δεύτερη επιπρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά το Πάσχα.

Όπως εκτιμάται συγκεκριμένα με την νέα αύξηση αυτή, ο κατώτατος μισθός, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ισχυρή ανάπτυξη και τους πληθωρισμούς στο 5%,  θα προσεγγίσει ή και θα υπερβεί τα 700 ευρώ.

Η κυβέρνηση, ακόμη κι από πολιτικής σκοπιάς, εκτιμάται πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι χαμηλότερο από έναν κατώτατο μισθό της τάξης των 700 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις και έναρξη του σχετικού διαλόγου, αναμένονται σταδιακά περί το τέλος Ιανουαρίου και 1η Μαίου θα επιβληθεί ο νέος κατώτατος μισθός.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα μέτρο- «ανάσα» για τους εργαζόμενους χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως αρκεί για την περεταίρω τόνωση της οικονομίας.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έρχονται και μέτρα για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, 63 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και αποτελούν χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και προς ώρας έχουν «μπει στον πάγο» και αφορούν επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αναμένεται να διαγραφούν  προκειμένου να «πάρουν ανάσα» οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα τέλη Ιανουαρίου, στη νέα δέσμη μέτρων για τον Φεβρουάριο, υπάρχει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται ένα νέο «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις.

Τέλος, αναμένονται ανακοινώσεις, ακόμη και αύριο, τόσο για την διερεύνηση των ΚΑΔ για την πανδημία όσο και για «πάγωμα» στα χρέη της πανδημίας με το πρώτο μέτρο να αφορά στην μετάθεση της ημερομηνίας καταβολής της δόσης Ιανουαρίου.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply