Παναγιώτης Βλάχος: «Οι ιδεολογικές διαφορές δεν έχουν χαθεί»

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη μίλησε το πρωί της Παρασκευής 21/01, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος.

Πανδημία

«Υπάρχει ζήτημα στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Οι χώρες που επιθυμούν ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μετά την εμπειρία του κορωνοϊού, επενδύουν στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν κινήθηκε έτσι κι αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα έπρεπε αμέσως τα Κέντρα Υγείας μας και τα ΤΟΜΥ να εξοπλιστούν ως προς το εμβολιαστικό κομμάτι, ως προς το κομμάτι των τεστ αλλά κυρίως να έχουν τις υποδομές και το μόνιμο προσωπικό για να μπορούν να δέχονται το πρώτο κύμα, και να μην καταλήγει ο κόσμος στα νοσοκομεία. Είναι ανάγκη τώρα να πολλαπλασιαστούν τα δημόσια σημεία που γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες στα κινητά σημεία του ΕΟΔΥ αλλά και τα Κέντρα Υγείας, και να διευρυνθεί το ωράριο”

Πρόωρες Εκλογές

«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι η Κυβέρνηση έχει ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας αφού αυτή έγινε με ολιγωρίες, με παλινωδίες, με κακοφωνία μεταξύ υπουργών, προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο. Σημασία έχει τώρα να δοθεί η μάχη κατά της πανδημίας. Ένα τέτοιο αίτημα δεν έχει έρεισμα αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, αν ο κ. Μητσοτάκης κρίνει ότι με το τέλος αυτού του κύματος θέλει να στήσει κάλπες, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε κι αν τις επιλέξει. Εργαζόμαστε νυχθημερόν, ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε το κόμμα και να προχωρήσουμε την διαδικασία της αυτοοργάνωσης. Είναι μία μεγάλη πρόσκληση για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, για κάθε δημοκράτη. Μια διαδικασία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξαναγίνουμε ένα κόμμα βάσης, όπως ήταν η προεκλογική δέσμευση του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έτσι ξεκίνησε, ήταν το πρώτο οργανωμένο μαζικό κόμμα στη Μεταπολίτευση».

Δημοσκοπική άνοδος

«Είμαστε προσγειωμένοι και δεν πανηγυρίζουμε. Αυτό που μεγαλώνει κάθε μέρα για εμάς, είναι η ευθύνη. Οι πολίτες δεν μπορούν να ζούν ούτε με τον “μπαμπούλα” του κ. Τσίπρα, αλλά ούτε και με τον “μπαμπούλα” της Δεξιάς, στον οποίο επενδύει διαρκώς ο κ. Τσίπρας για να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά. Τα προβλήματα είναι πολύ πιο σύνθετα και για να λυθούν. Η ελληνική κοινωνία, κουρασμένη από 13 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεων, ζητάει κάτι διαφορετικό».

Ιδεολογικές διαιρετικές τομές

«Οι διαχωριστικές γραμμές ακόμη δεν έχουν χαθεί, ούτε η ΝΔ έγινε μετριοπαθές κέντρο. Όλα κρίνονται την ώρα των αποφάσεων, όταν δημιουργούνται χαμένοι και κερδισμένοι μέσα στην κοινωνία. Για παράδειγμα στα εργασιακά, η ΝΔ έφερε έναν νόμο πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ακόμη και για συντηρητικές κυβερνήσεις, που πέραν του ότι καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει αντικαταστήσει τις υπερωρίες με ρεπό που μάλιστα το αποφασίζει ο εργοδότης. Διαχειρίζεται την κλιματική κρίση μακριά από την ενεργειακή δημοκρατία και την κλιματική δικαιοσύνη. Η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν είναι χαρακτηριστική: ένας λόγος που η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη στην ακρίβεια του φυσικού αερίου, είναι ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε μία “βίαιη” μετάβαση στο φυσικό αέριο, δημιουργώντας αναταράξεις στην αγορά και τις τσέπες των καταναλωτών. Στόχος μας ως σύγχρονη Κεντροαριστερά είναι να αναδεικνύουμε τις διαφορές, αλλά και να προτείνουμε διεξόδους και δίκαιες λύσεις».


Πηγή

Leave a Reply