Κώστας Σκανδαλίδης: «Ένας προγραμματισμένος χιονιάς διέλυσε μία απρογραμμάτιστη Κυβέρνηση»

Σημεία συνέντευξης Κώστα Σκανδαλίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ MEGAκαι την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

Ένας προγραμματισμένος χιονιάς διέλυσε μια απρογραμμάτιστη Κυβέρνηση

Είναι η τρίτη ημέρα και ως σήμερα το πρωί οι είσοδοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεννηματάς» και του «Σωτηρία» ήταν μπλοκαρισμένες. Τι άλλη μαρτυρία πρέπει να σας πω, μετά από τρεις ημέρες που ζούμε κάτω από αυτήν τη φυσική καταστροφή; Ένας προγραμματισμένος χιονιάς διέλυσε μια απρογραμμάτιστη Κυβέρνηση.

Η πολιτική ευθύνη είναι βαριά, δεν μπορεί αυτή τη φορά να μοιραστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση που σίγουρα έχει το δικό της μερίδιο, ούτε σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που είναι το προσφιλές καταφύγιο των Υπουργών  

Όταν μιλάω για πολιτική ευθύνη, που είναι βαριά, προφανώς έχει ευθύνη και η αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια και οι δημόσιοι οργανισμοί. Αυτά όμως είναι κομμάτια ενός Κράτους. Του περιβόητου επιτελικού κράτους, το οποίο διευθύνεται από την Κυβέρνηση ΝΔ.

Ο χιονιάς έρχεται μετά τις φωτιές και την πανδημία να ολοκληρώσει την κατεδάφιση του Κυβερνητικού αφηγήματος του Πρωθυπουργού για δήθεν σύγχρονη και αποτελεσματική διακυβέρνηση. 

Λειτούργησε η δομή του Κράτους; Υπάρχει προϋπολογισμός, προετοιμασία, πρόβλεψη; Αλλάξαμε ένα ολόκληρο υπουργείο, έγινε ένας ανασχηματισμός για να αλλάξει μόνο το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και δημιουργήθηκε ένα καινούργιο υπουργείο που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίζει τις φυσικές καταστροφές. Και κάθε καταστροφή που έρχεται, έρχεται με γεωμετρική πρόοδο πιο δυνατά να καταστρέψει ό,τι υπάρχει. Δεν υφίσταται αξιόπιστη διακυβέρνηση. Είναι συνολική η ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Το περιβόητο πια και κατ’ ευφημισμό επιτελικό κράτος χρεοκόπησε οριστικά

Δεν με ενδιαφέρει, ούτε ζήτησα απαιτήσεις υπουργών. Ούτε ζητώ εκλογές που ζητούν άλλοι. Το θέμα είναι ότι αυτήν τη στιγμή, η Κυβέρνηση δεν λειτουργεί, το επιτελικό κράτος χρεοκοπεί και αυτό πρέπει να αλλάξει. Το να αλλάξει είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού με τις αλλαγές που απαιτούνται. Εάν αφήσει πάλι τις ευθύνες, τις σκεπάσει κάτω από την άμμο και τις αποδώσει μόνο στους περιφερειάρχες, τους δήμους και τους δημόσιους φορείς, τότε «κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Πηγή

Leave a Reply