Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το εργοστάσιο της Kavala Oil για να διασφαλιστεί η υγεία και η ακεραιότητα των εργαζομένων

Κοινή Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Χρήστου Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας

Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας».

Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 6 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε ένα «πύργο», ενώ μια κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μια επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της Διοίκησης της εταιρείας, σε διάλογο με τους εργαζομένους – οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν – για την διευθέτηση της διαφοράς, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη.

Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η Κυβέρνηση.


Πηγή

Leave a Reply