«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή»

«Ήρθε η ώρα όλοι ενωμένοι να ξανακάνουμε αυτό που κάποιοι θεωρούν ακατόρθωτο. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξανά πρωταγωνιστή. Και από την Πάτρα στέλνουμε μήνυμα, όχι μιας νίκης μόνο στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά μιας μεγάλης νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τότε που ο ελληνικός λαός θα έχει ανάγκη τη δύναμη της προόδου, της συνέπειας, της εθνικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση, στην Πάτρα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «απέναντι στη δεξιά πρέπει να υπάρχει μία πραγματική εναλλακτική επιλογή» και συμπλήρωσε: «Γιατί δεν φθείρεται ο κύριος Μητσοτάκης; Γιατί πολύ απλά ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας φοβάται ότι με τους άλλους θα ήταν χειρότερα. Όμως, με εμάς θα είναι καλύτερα, γι’ αυτό και καλούμε το λαό να έλθει στο πλευρό μας, ώστε να ξανακάνουμε αυτή την παράταξη ισχυρή, μία σοσιαλδημοκρατική δύναμη της συνέπειας και της προόδου. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Για να υπάρχει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «το ΠΑΣΟΚ ξεκινά σε λίγες ημέρες μία νέα πορεία, μία νικηφόρο πορεία», προσθέτοντας: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλοι εμείς που μείναμε στα δύσκολα, όλοι εμείς που καταλαβαίνουμε τη μακρά ιστορία και το κοινωνικό εύρος της δημοκρατικής παράταξης».

Αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είπε ότι «δεν έχω καμία διάθεση να κάνω το υποστύλωμα, ούτε του κ. Μητσοτάκη, ούτε του κ. Τσίπρα» και συνέχισε: «Εμείς φιλοδοξούμε, όχι να κάνουμε ένα κόμμα μικρό που θα συνεργάζεται με τον ένα ή τον άλλο, αλλά να πάρουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που να αλλάξει τα δεδομένα και αντί να μας ρωτάνε με ποιους θα πάτε, να ρωτάμε εμείς αν αυτοί θα ακολουθήσουν εμάς και το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, την προοπτική της χώρας».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «δεν λοξοκοιτάω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία, για αυτό ακριβώς έμεινα εδώ, γιατί πιστεύω ότι αυτό το ιστορικό κόμμα μπορεί να ανακάμψει και θα ανακάμψει».

Αναφερόμενος εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ο ένας μιλάει για την παραγωγή των λίγων και ο άλλος μιλάει για τους πολλούς, αλλά χωρίς να έχει κανένα σχέδιο παραγωγής για την Ελλάδα, διότι έτσι έμαθαν, δηλαδή να λένε πολλά, αλλά σε πράξεις και πρόγραμμα τίποτα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, παλιοί και νέοι, θα δώσουμε αυτό τον ωραίο αγώνα για να κάνουμε ένα κόμμα ανοιχτό, αξιοκρατικό, ένα κόμμα χωρίς εκλεκτούς, ουρανοκατέβατους και φυτευτούς», συμπληρώνοντας: «Δεν θέλω να παραδώσω τις επόμενες γενιές Ελλήνων στη συντήρηση της δεξιάς παράταξης, δεν θέλω να παραδώσουμε τις επόμενες γενιές Ελλήνων στην διχόνοια και τη μιζέρια, αλλά θέλω να ξαναφτιάξουμε μία Ελλάδα της προόδου, της συνέπειας και της αξιοπρέπειας».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply